Recepty

Pečení chleba v roce 1922

Psala  moje  máti   Anna  Malá rozená Čmejlová * 1900. Měli doma obchod  „Kramářství a hokynářství“, což znamenalo, že mohou prodávat vše. Od jídla, hřebíků, kořalky a vše, co se prodávat dalo. Také měli svou vlastní pec na pečení chleba. Jednou jsem ji požádala, aby mi pec i pečení popsala.
Naďa Malá | 11. 9. 2019 | Číst dál...

Rosení 10/2015 - měsíčník Centra RoSa

Rozhovor s 89letou cestovatelkou Evou Mojžíšovou, Anketa - Nejoblíbenější jídlo, Tvorba Aktiv klubu, SeniorSen Jiřího Dědečka a Zdeňka Zelenky
Eva Vitamvásová | 24. 10. 2018 | Číst dál...

Kaldoun

Kaldoun. Dnes už polévku kaldoun zná málokdo. Moje babička narozená v roce 1872 kaldoun vařila a já ho vařím dodnes. Vaří ho i moje pravnučky. Tenkrát to byla polévka z husy nebo kachny.
Naďa Malá | 10. 5. 2018 | Číst dál...